неделя, 17 юли 2016 г.

Chocolate walnut brownie / Брауни с орехи

Здравейте.

Отново ми дойде музата за сладкарска поезия и реших да ви покажа моя най-любим сладкиш. Той е много шоколадов, лесен за приготвяне и подходящ за много интерпретации. Освен това може да се използва и като основа за торта или във вид на мъфини. Това е:


Брауни с орехи

За него ви трябват 100 гр. натурален шоколад с висок процент какао, 1/2 ч.ч. кафява захар мусковадо, 1/2 ч.ч. обикновена кафява захар, 2 яйца, 3/4 ч.ч. брашно, 140 гр. меко масло, 1/2 ч.ч. неподсладено какао, 1 ч.л. ванилов екстракт, 1/2 ч.л. бакпулвер и щипка сол. Разбира се за тази рецепта ви трябват шепа счукани орехи и още толкова наситнени парченца шоколад.


 
С огромни благодарности на моята приятелка Дени за този елексир.





За приготвянето му си отделете една голяма купа и изсипете вътре всички сухи съставки без шоколада. Разбъркайте ги с тел за яйца. В малка огнеопорна купичка сложете шоколада, който предварително сте наситнили, и маслото. Разтопете го в микровълнова фурна за 1 мин на ниска степен, като разбъркате по средата на времето. Оставете леко да се охлади. Добавете към тази смес ваниковия екстракт. В друга купичка разбъркайте яйцата и заедно с другата течна смес изсипете при сухата. Всичко се разбърква с миксер за кратко до хомогенност. Добавят се ядките и шоколадовите парченца и се разбърква с шпатула.
Застелете правоъгълна тавичка 20х30 мм със сладкарска хартия и изсипете тестото. Заравнете го с шпатулата. Печете в предварително загрята фурна на 180° С не повече от 20 мин ако искате да остане влажен и сочен отвътре.
След като поизстине се нарязва на квадратни парчета и се изяжда за минути.


















 













Искам да вметна няколко думи за вариантите на този сладкиш. Ако искате да ви се получи по-лепкав и плътен  не слагайте бакпулвер. Ако пък не обичате орехи или не ви понасят може да ги замените с лешници или изобщо да не слагате ядки. Аз често правя шоколадов ганаш, с който заливам вече изстиналото брауни, защото на мен никога нищо не ми е достатъчно шоколадово.
За сервирането му страшно подхожда топка ванилов, ментов или сладолед страчатела, особено ако браунито е още топло.

Надявам се, че съм зарадвала хората, които чакаха тази рецепта с нетърпение.

Целувки и до скоро.
Д.

Няма коментари:

Публикуване на коментар